همه چیز درباره لیزر مو های زائد

همه چیز درباره لیزر مو های زائد

همه چیز درباره لیزر مو های زائد

لیزر موهای زائد یک روش پزشکی است، که از پرتو متمرکز نور (لیزر) برای از بین بردن موهای ناخواسته استفاده می‌کند.

در طول لیزر موهای زائد، لیزر نوری را منتشر می‌کند که توسط رنگدانه (ملانین) در مو جذب می‌شود. انرژی نور به گرما تبدیل می‌شود، این انرژی به کیسه‌های لوله‌ای شکل پوست (فولیکول‌های مو) که مو تولید می‌کنند آسیب می‌رساند. در نهایت آسیب وارد شده رشد موهای آینده را متوقف یا به تاخیر می‌اندازد.

همه چیز درباره لیزر مو های زائد

اگرچه لیزر موهای زائد به طور موثری رشد مو را برای مدت طولانی به تاخیر می‌اندازد، اما معمولاً منجر به حذف موهای دائمی نمی‌شود. لیزر موهای زائد بیش‌تر برای افرادی که دارای پوست روشن و موهای تیره هستند موثر است، اما می‌توان آن را با موفقیت در انواع پوست استفاده کرد.

دلایل انجام لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد برای کاهش موهای زائد استفاده می‌شود. محل‌های متداول درمان، شامل پاها، زیر بغل، پشت لب، چانه و خط بیکینی است. با این حال، درمان موهای ناخواسته تقریباً در هر ناحیه‌ای، به جز پلک یا ناحیه اطراف آن امکان پذیر است. پوست با خالکوبی نیز نباید درمان شود.

رنگ مو و نوع پوست در موفقیت لیزر موهای زائد موثر است. اصل اساسی این است که رنگدانه مو، نه رنگدانه پوست، باید نور را جذب کند. لیزر باید به فولیکول مو آسیب برساند در حالی که از آسیب به پوست جلوگیری می‌کند. بنابراین، تضاد بین رنگ مو و پوست، موهای تیره و پوست روشن، بهترین نتایج را به همراه دارد.

هنگامی که بین مو و رنگ پوست تفاوت چندانی وجود نداشته باشد، خطر آسیب به پوست بیش‌تر است، اما پیشرفت در فناوری لیزر، لیزر موهای زائد را برای افرادی که پوست تیره‌تری دارند، به عنوان گزینه‌ای مناسب در نظر گرفته است.

لیزر موهای زائد برای رنگ موهایی که نور را به خوبی جذب نمی‌کنند موثر است: خاکستری، قرمز، بلوند و سفید. با این حال، گزینه‌های درمانی لیزر برای موهای روشن همچنان در حال توسعه است.

خطرات انجام لیزر

خطرات ناشی از عوارض جانبی با نوع پوست، رنگ مو، برنامه درمان و پایبندی به مراقبت‌های قبل و بعد از درمان متفاوت است.

شایع‌ترین عوارض جانبی لیزر موهای زائد عبارتند از:

سوزش پوست: ناراحتی، قرمزی و تورم موقت پس از لیزر موهای زائد امکان پذیر است. این علائم و نشانه‌ها معمولاً ظرف چند ساعت ناپدید می‌شوند.

تغییر رنگدانه: لیزر موهای زائد ممکن است پوست آسیب دیده را تیره یا روشن کند. این تغییرات ممکن است موقتی یا دائمی باشند. روشن شدن پوست عمدتاً به ندرت تأثیر می‌گذارد که از قرار گرفتن در معرض نور خورشید قبل یا بعد از درمان اجتناب نمی‌کنند و کسانی که پوست تیره‌تری دارند.

به ندرت، لیزر موهای زائد می‌تواند باعث ایجاد تاول، پوسته پوسته شدن، ایجاد زخم یا سایر تغییرات در بافت پوست شود. سایر عوارض جانبی نادر شامل سفید شدن موهای درمان شده یا رشد بیش از حد مو در مناطق تحت درمان، به ویژه در پوست تیره تر است.

لیزر موهای زائد به دلیل احتمال آسیب شدید چشم، برای پلک‌ها، ابروها یا مناطق اطراف توصیه نمی‌شود.

آمادگی قبل از انجام لیزر

اگر به لیزر موهای زائد علاقه دارید، پزشکی را انتخاب کنید که دارای مجوز تخصصی در تخصصی مانند پوست یا جراحی زیبایی باشد و تجربه لیزر موهای زائد بر روی نوع پوست شما را داشته باشد. اگر یک دستیار پزشک یا پرستار مجاز این روش را انجام دهد، مطمئن شوید که تحت نظارت پزشک است. در مورد آبگرم، سالن‌ها یا سایر امکاناتی که به پرسنل غیرپزشکی اجازه می‌دهد لیزر موهای زائد را انجام دهند، احتیاط کنید.

قبل از لیزر موهای زائد، با پزشک مشورت کنید تا مشخص شود که آیا این یک گزینه درمانی مناسب برای شما است یا خیر؟

پزشک شما موارد زیر را انجام می‌دهد:

بررسی سابقه پزشکی شما: از جمله مصرف دارو، سابقه اختلالات پوستی یا زخم و روش‌های قبلی حذف موهای زائد.

خطرات: توضیحاتی در رابطه با خطرات، مزایا و انتظارات، از جمله اینکه لیزر موهای زائد می‌تواند برای شما چه کاری انجام دهد یا چه کاری انجام ندهد.

عکس بگیرید تا برای ارزیابی قبل و بعد و بررسیهای طولانی مدت مورد استفاده قرار گیرد.

در جلسه مشاوره، برنامه درمانی و هزینه‌های مربوطه را مورد بحث قرار دهید.

دستوالعمل‌های پزشک برای لیزر موهای زائد بدن

پزشک همچنین دستورالعمل‌های خاصی را برای آماده سازی برای لیزر موهای زائد ارائه می‌دهد.

  • دور ماندن از آفتاب: توصیه‌های پزشک خود را برای اجتناب از قرار گرفتن در معرض آفتاب قبل و بعد از درمان دنبال کنید. هر زمان که بیرون می‌روید، از کرم ضد آفتاب با طیف وسیع SPF30 استفاده کنید.
  • روشن کردن پوست شما: از هرگونه کرم پوستی بدون ضدآفتاب که پوست شما را تیره می‌کند خودداری کنید. همچنین اگر اخیراً پوست‌تان برنزه شده یا تیره‌تر شده‌اید، ممکن است پزشک کرم سفید کننده پوست را برای شما تجویز کند.
  • اجتناب از سایر روش‌های حذف موهای زائد: برداشتن، اپیلاسیون و الکترولیز می‌تواند فولیکول مو را مختل کند و حداقل چهار هفته قبل از درمان باید از آن اجتناب کرد.
  • پرهیز از داروهای رقیق کننده خون: قبل از عمل از پزشک خود در مورد مصرف داروهایی مانند آسپرین یا داروهای ضدالتهاب بپرسید.
  • اصلاح منطقه درمان: اصلاح یک روز قبل از لیزر درمانی توصیه می‌شود. موهای بالای پوست را از بین می‌برد که می‌تواند منجر به آسیب سطحی پوست در اثر موهای سوخته شود، اما ساقه مو را دست نخورده در زیر سطح می‌گذارد.

مراحل انجام لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد معمولاً به دو تا شش مرحله درمان نیاز دارد. بسته به محل، فاصله بین درمان‌ها متفاوت خواهد بود. در مناطقی که موها به سرعت رشد می‌کنند، مانند پشت لب بالا، ممکن است درمان در عرض چهار تا هشت هفته تکرار شود. در مناطق کند رشد موها، مانند پشت، درمان ممکن است هر ۱۲ تا ۱۶ هفته انجام شود.

برای محافظت از چشم‌ها در برابر اشعه لیزر، از عینک مخصوص استفاده می‌کنید. ممکن است پزشک برای کاهش هرگونه ناراحتی در طول درمان از بی‌حسی موضعی روی پوست شما استفاده کند.

حین انجام لیزر

پزشک یک ابزار لیزری دستی را به پوست شما فشار می‌دهد. بسته به نوع لیزر، ممکن است از دستگاه خنک کننده در نوک دستگاه یا ژل خنک برای محافظت از پوست شما و کاهش عوارض جانبی استفاده شود.

هنگامی که پزشک لیزر را فعال می‌کند، پرتو لیزر از طریق پوست شما به فولیکول‌های مو منتقل می‌شود. گرمای شدید از پرتو لیزر به فولیکول‌های مو آسیب می‌رساند که مانع رشد مو می‌شود. ممکن است احساس ناراحتی کنید، مانند یک سوزن سوزن شدن گرم یا احتمالاً از سرما یا دستگاه خنک کننده احساس سرما کنید.

درمان یک ناحیه کوچک مانند پشت لب ممکن است تنها چند دقیقه طول بکشد. درمان ناحیه بزرگ‌تر، مانند پشت کمر، ممکن است بیش از یک ساعت طول بکشد.

بایدها و نبایدهای بعد از لیزر

ممکن است در چند ساعت اول پس از لیزر موهای زائد متوجه قرمزی و تورم شوید. برای کاهش هرگونه ناراحتی، روی ناحیه تحت درمان یخ بمالید. اگر بلافاصله بعد از لیزر موهای زائد واکنش پوستی نشان دادید، پزشک ممکن است کرم استروئیدی را روی ناحیه آسیب دیده بمالد.

پس از لیزر موهای زائد و بین درمان‌های برنامه ریزی شده، از تابش نور خورشید اجتناب کنید و تا شش هفته یا طبق دستور پزشک از تخت برنزه استفاده نکنید. روزانه از کرم ضد آفتاب با طیف وسیع SPF30 استفاده کنید.

مدت زمان نتیجه گرفتن

موها بلافاصله نمی‌ریزند، بلکه ممکن است چندرو تا چند هفته طول بکشد. این فرآیند ممکن است مانند ادامه رشد مو به نظر برسد. درمان‌های مکرر معمولاً ضروری هستند زیرا رشد و ریزش مو به طور طبیعی در یک چرخه اتفاق می‌افتد و لیزر درمانی در مرحله رشد جدید با فولیکول‌های مو بهترین کار را می‌کند.

نتایج به طور قابل توجهی متفاوت است و پیش بینی آن دشوار است. اکثر مردم موهای زائد خود را که چندین ماه به طول می‌انجامد و ممکن است سال‌ها طول بکشد، تجربه می‌کنند. اما لیزر موهای زائد حذف موهای دائمی را تضمین نمی‌کند. وقتی موها رویش مجدد پیدا می‌کنند، معمولاً رنگ آنها روشن‌تر و ظزیف‌تر می‌شود.

ممکن است برای کاهش طولانی مدت موها به لیزرهای نگهدارنده نیاز داشته باشید.

لیزرهای خانگی

لیزرهایی که می‌توانند در خانه برای رفع موهای زائد استفاده شوند در دسترس هستند. این دستگاه‌ها ممکن است باعث کاهش متوسط موها شوند. اما هیچ مطالعه بزرگی در مقایسه میزان تاثیر این دستگاه‌ها با لیزر موهای زائد انجام شده در مطب پزشک وجود ندارد.

علاوه بر این، سازمان غذا و داروی ایالات متحده این دستگاه‌های لیزر موهای زائد خانگی را لوازم آرایشی و بهداشتی می‌داند نه پزشکی، به این معنی که آنها مانند سایر دستگاه‌های پزشکی مورد بررسی دقیق قرار نمی‌گیرند. در حال حاضر، مطالعات وسیع و طولانی مدتی در مورد ایمنی و کارایی ماشین‌های خانگی انجام نشده است.

اگر استفاده از دستگاه لیزر موهای زائد خانگی را انتخاب می‌کنید، دستورالعمل‌های همراه دستگاه را دنبال کنید تا به کاهش خطر آسیب، به ویژه صدمات چشم کمک کند.